This is the mail archive of the gcc-bugs@gcc.gnu.org mailing list for the GCC project.


Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]
Other format: [Raw text]

[Bug preprocessor/9449] UCNs not recognized in identifiers (c++/c99)


------- Additional Comments From geoffk at gcc dot gnu dot org  2005-01-08 02:20 -------
So, just to be clear on this, the translation unit:

const char * \u00c5 = "a-ring";
float \u212b = 1e-10;

1. Is a valid translation unit in C99?
2. Invokes undefined behaviour?
3. Requires a diagnostic?

Logically it can only be one of the three.  I think the standard is pretty clear that it's (1); 6.4.2.1 
paragraph 6, "Any identifiers that differ in a significant character are different identifiers."  The standard 
therefore prohibits a compiler converting unicode sequences specified with \u to NFC (or any other 
normal form).

-- 


http://gcc.gnu.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=9449


Index Nav: [Date Index] [Subject Index] [Author Index] [Thread Index]
Message Nav: [Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next]